Šverceri u javnom prijevozu – najveći kriminalci u državi!



I dalje stojim pri svom stavu da usluge koje koristimo treba plaćati, ali takva kriminalizacija švercera je apsurdna. Zadržavanje do dolaska policije, uskraćivanje prava na socijalni pokaz, prekršajna prijava, uskraćivanje prava na zaposlenje u institucijama lokalnih jedinica… come on!

Uz takve mjere imam osjećaj kao da živimo u državi u kojoj sve tako savršeno funkcionira da policija nema drugog posla nego loviti švercere po tramvajima. A mora i ta naša policija nešto raditi kad najveće lopove ne smije dirati. Oni pravi kriminalci sjede nedodirljivi u svojim foteljama državnih službi. U državnoj instituciji nećeš se moći zaposliti ako si se ikad vozio bez karte, a kao da bi inače mogao ako nisi sin tajkuna. Ne, njihova djeca se ne voze u tramvajima. Oni imaju svoje autiće plaćene novcem nas koji nemam oni za tramvajsku kartu. I zadovoljit će uvijete za zaposlenje u državnoj službi –bez ZET-ovih kazni. 

Mali tajkuni sigurno nikad nisu ušli u sredstvo javnog prijevoza, al su zato svojim brzim igračkama u alkoholizirano-nadrogiranom stanju skrivili nesreće s teškim posljedicama, al tatica ih je izvuko, prošili su s nekakvom uvjetnom… bitno da se nikad nisu švercali u tramvaju, to je zlatna mladež.

Ko ima, imat će još više; ko nema uzet će mu se i ono malo što ima. Umjesto da snize cijene karata, da se policija počne bavit stvarnim kriminalom, ne… oni će se iživljavati na jadnijima. Oni jadnici koji se voze kroz cijeli grad i skupljaju plastične boce da bi ih zamijenili za kruh, njima ćete dovest policiju? Beskućnicima koji se griju i spavaju tramvaju njima ćete naplatiti troškove zaustavljanja prometa?

Hoće li se u ovoj državi ikad itko urazumit? Ako želite švercerima stati na kraj snizite cijene jebenih ZET karata, a policiju pustite neki počne već jednom loviti prave kriminalce! 



Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Stari koferi

Očisti, pospremi, baci

Ljeto u zemlji ponosa