1.1.2015. and now what?

1.1.2015. novi dan, novi datum, nova godinastari problemi, stare želje, stari strahovi stare nade…. U odnosu na jučer jesmo li sretniji il pametniji? Not so much. Možda samo mamurniji.

Premalo para i previše briga koje se bar na jednu noć žele sakriti u sjajan papir, konfete, šampanjac i vatromet. To je ta noć u kojoj smijete biti malo ludi, malo pijani, malo neodgovorni, a sljedeći dan je dan početka provođenja velikih odluka. Bit ću bolji čovjek, pomagat ću drugima, pročitat ću knjigu, prestat ću pušit, počet ću vježbat… I sve to počne i završi tok istog prvog prvog. 

In the meantime… život se događa negdje između prvih. Događa se za onih običnih datuma kojima nitko ne pridaje nikakvu važnost. Najbitnije i najteže odluke donose se onda kad te okolnosti pritisnu i ne daju ti puno izbora ni vremena za čekanje 1.1. I želje se žele svaki dan. Manje briga, više smijeha, više ljubavi i pažnje, više sklada u obitelji, niže režije, veća plaća, bolji posao, sretniji život… 

Nekako se i najbolji izlasci dogode nekim random danima, onako spontano kad sebi i ekipi kažeš: idem samo na jednu cugu. I zaista od izlaska očekuješ samo to da ćeš do ponoći već biti u krevetu. A onda… Pojaviš se kući u 7 sljedeći dan (ujutro ili navečer – manje bitno). Rijetko tko upamti datume, al se ludosti tih noći urežu u sjećanje. Dočeci Novih godina nikad mi nisu bili dragi. Pamtim ih samo po isforsiranoj želji da bude dobro, jer mora bit, jer je Nova godina, nije obična srijeda. Moraš otić nekud van, pa makar i na -20. Nije srijeda, Nova godina je. Ne smiješ ostati pod toplom dekicom. 

Dočekali smo prvi. Sljedećih 364 dana slobodni smo od pitanja: di ćeš za Novu? Dozvoljeno nam je ne izlaziti kad nam se ne izlazi, lišeni smo obaveze da išta odlučujemo, i moramo paziti kako se ponašamo – nije svaki dan Nova godina da smiješ nazdravljati cijelu noć i ostati vani do jutra… 

1.1.2015. i šta sad? Sutra je opet radni dan isti kao jučer. A jučer je bilo lani… I opet smo u istom krugu. Vrtimo se od prvog do prvog. Nek ono što se događa između bude važno!


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Stari koferi

Imaš pravo na slabost

Dođi sebi kad već nemaš kome