Croatia, full of 50 nijansi sranja



Croatia, full of life! Pa je. Ne kužim zaista zašto svi seru po tom sloganu kad je apsolutno točan i istinit. Hrvatska je full of life u svakom pogledu. 

Mi smo nacija survivor prvaka. Uspijevamo preživjeti i s plaćama koje jedva pokriju režije, ali i bez njih, da, da to se zove full of life. Uspijevamo se, unatoč žestokoj konkurenciji izboriti za boce iz kontejnera i za malo starog kruha, to se zove full of life. Prosječna starost stanovnika u hrvatskoj je valjda 193 godine, al još smo živi, full of life. Uspijevamo kredite otplaćivati kreditima, živjeti s ratama većima od plaće, s minusom na računu većim od Grčkog i našeg deficita zajedno… full of life. A model otpisa dugova je totalni hit na kojem na zavide i Amerikanci. Ma šta je ta Amerika za nas? We are Croatians, full of life!
 
I načitani smo, dakako. 50 nijansi sive obavezna je literatura za sve dokone, napaljene kućanice. Iako duboko razočarane svojim životima i one postaju full of life dok maštaju o bogatom, zgodnom perverznjaku koji će ih bičem dovesti do devete razine orgazma. Ne bi ni njegov novac bio na odmet. Koliko im je život mogao biti drugačiji da su kao mlade jadne, zbunjene Pepeljuge umjesto na svog dosadnog muža naletjele na jednog Graya? Koliko bi im život mogao biti drugačiji kad bi se bar usudile mužu reći o čemu maštaju? Ne, ne, ne… Dobra hrvatska žena postoji samo da udovolji svom mužu i bude majka / kućanica. Njen ginekolog zbog prizva savjesti ne pripisuje kontracepciju niti radi pobačaje. So, full of life… još jedno dijete više. 

Totalno smo full of life i kad se treba prepucavat oko nebitnih stvari. Zaratili smo na svim frontama oko novog slogana TZ-a i oko retardirano plitkog filma. Ono što je najinteresantnije je novinarska angažiranost kad su u pitanju nebitne teme. I potpuna predanost objavljivanju nepotpunih i netočnih informacija. Koliko smo platili novi slogan? 2 i po milijuna? Jeste sigurni? A koji je „najiščekivaniji“ film milenija? Šta se sutra mora gledat u kinu? 

Btw, kakvo je stanje u Ukrajni? Šta to Putin prijeti nama i svijetu? Ma ko ga jebe, mi smo full of life, ne može nam ništa… Jebeš bitne stvari ajmo još malo o 50 nijansi… premalo se o tome danas pisalo!

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Stari koferi

Imaš pravo na slabost

Strah - naš najmoćniji neprijatelj