Odrastati i odrasti




Sjećam se… slušala sam ovu pjesmu doma u sobi na CD playeru. Naježila bih se i krenule bi mi suze svaki put. Razmišljala bih o toj neizbježnoj istini i pitala se kako će moj život izgledati jednog dana kada se sve promijeni. Kakav je osjećaj sresti staru ljubav s novom obitelji ili izgubiti sve dodirne točke s nekad najboljim prijateljima? Hoću li otići ili ostati? Koga ću voljeti? Koliko ću se promijeniti?

I dogodilo se. Odrasli smo, barem tako kažu brojevi. Ove godine je deseta godišnjica mature. Ne sjećam se više ni tko je sve išao sa mnom u razred, niti je bitno. Nemojmo se lagati – nismo se voljeli i završetak srednje donio je veliko olakšanje. Ali preseliti se, završiti studiji, izgubiti sve zajedničko s najboljim prijateljima to je promjena koja boli. Boli dok ne izgradiš neki novi svijet negdje drugdje. I shvatiš da se to događa svima.

Čim klupe i kvartovi prestanu povezivati ljude sve se veze počnu raspadati. Ispočetka ti to teško pada, osjećaš se kao Pale sam na svijetu. Jednog jutra se probudiš i nema više nikog. Boli te kad shvatiš da tvoji „prijatelji“ nemaju namjeru potruditi se održati prijateljstvo sad kad više nisi s njima svaki dan. Lako je bilo dok smo sjedili u istim klupama ili živjeli u istoj ulici, ali odvojiti malo vremena od novih superkul života za druženje sa starim frendovima, e to već predstavlja problem.

A onda i sam odrasteš i shvatiš da je ono što je nekad bilo potpuno nebitno, i ljudi koji su nekad bili tu sada su potpuno nebitni, i život kakav je nekad bio više ne postoji i sve je to kul. Ne mrziš više nove cure bivših dečki i ne preskače ti srce kad ih vidiš. Vodiš i dalje neke svoje unutarnje borbe, ali znaš da je bitno samo ono što je sada i ono što će biti. Zahvalan si na onome što imaš i na onome što znaš. Ponekad se osjećaš kao dijete, ali češće si svjestan mudrosti koju su donijele godine. 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Stari koferi

Imaš pravo na slabost

Strah - naš najmoćniji neprijatelj