Istina o životu solo žene



Pred nama je dan srca, ruža, plišanih medvjedića i čokoladica… stvari od kojih se bljuje valjda svim muškarcima starijim od 12 godina i meni. Ne smetaju mi te potrošne pizdarije nego osjećaj kad ti netko uputi onaj pogled: jadna, još uvijek si sama. Najviše od svega mi smeta antipropaganda solo života.

Internet je pun isklišejiziranih, odvratnih, podrugljivih prikaza solo žena koji govore: solo žene su debele, prljave, masne, dlakave, žive u smrdljivim stanovima sa 100 mačaka, i ne izlaze, ne kreću se, samo sjede na kauču pred TV-om i žderu sladoled iz zdjelice od 5 kila.

E pa ja ću vam iz prve ruke reći koliko je to daleko od istine. Prije svega, solo žena je natprosječno jaka žena. Zna da sve svoje probleme mora nositi sama i da se nema na koga osloniti. Solo žena je inteligentna, visoko obrazovana i financijski neovisna. Ne dijeli svoj budžet ni sa kim, niti je itko financira. Solo žena nikome ne polaže račune. Odlazi gdje hoće, druži se s kim hoće, vraća se kada hoće… bez pitanja, bez objašnjenja, bez traženja dozvole. Ne trpi ispade ljubomore, nije nečije vlasništvo i odlazi čim se osjeti sputano. Solo žena je slobodna žena.

Solo žene nisu solo zato što su ružne, dlakave i debele ni zato što im stanovi smrde na mačke. Solo žene su solo jer je jako malo muškaraca koju su snažniji od ovakve žene. Malo je onih koji mogu podnijet to da ženu ne mogu posjedovat niti ju vezati za kuću. Malo je onih koji mogu živjeti s činjenicom da joj nisu neophodni. Još je manje onih koji su jači od nje, a to je ono što ona traži, muškarca na kojeg će se moći osloniti jednom kad život bude previše i za nju. 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Stari koferi

Imaš pravo na slabost

Strah - naš najmoćniji neprijatelj